marți, 14 septembrie 2010

Un model de cerere adresata MApN

                            Ministrului Apararii Nationale
                                 

       Subsemnatul ……………………………… , domiciliat in……………………….. ………………………………, CNP …………………., dosar pensie nr……………….., va informez ca nu sint de acord cu recalcularea pensiei, dobindite in baza Legii 164/2001. Ca urmare, nu voi solicita C.M.J. si nu voi semna cererea tip elaborata in baza Ordinului M.Ap. nr. M 101/23. august a.c.
       Daca Guvernul Romaniei va obliga sa-mi recalculati pensia, aveti libertatea si autoritatea sa dispuneti dumneavoastra, direct, structurilor implicate (D.M.R.U./M.Ap.N. si arhivele militare) eliberarea documentelor necesare.
       Avind la dispozitie Memoriul de personal si datele de arhiva,privitoare la veniturile realizate de mine dea lungul carierei, (statele de plata), va atentionez ca nu ve-ti putea face uz de prevederile art.5, aln.(4) din Legea 119/2010 (recalcularea pe baza salariului mediu brut pe economie).
       In cazul diminuarii pensiei ce mi se cuvine, potrivit Legii 164/2001, dar si al recalcularii acesteia pe alte baze decit veniturile reale obtinute dea lungul carierei, imi rezerv dreptul de a va actiona in instanta, atit pe dumneavoastra personal cit si institutia pe care o conduceti.

       …………………………….
      
      
       Gl. mr.(r) Ioan ZAPOR

2 comentarii:

  1. EXCELENT! VOI TRIMITE SI ACEASTA SCRISOARE,POATE PUTIN MODIFICATA, DE DATA ASTA DIRECT MINISTRULUI, PRIN POSTA SI EMAIL!

    RăspundețiȘtergere
  2. Fara intentia de a jigni in vreun fel pe autorul modelului de cerere, va rog sa-mi permiteti sa va mai prezint o varianta:
    Ministrului Apararii Naţionale


    Subsemnatul ……………………………… , domiciliat in……………………….. ………………………………, CNP …………………., dosar pensie nr……………….., va informez ca nu sunt de acord cu recalcularea pensiei, dobândite in baza Legii 164/2001.
    Ca urmare, nu voi solicita C.M.J. si nu voi semna cererea tip din Ordinul Ministrului M 101/23 August 2010, publicat in Monitorul Oficial nr 606 din 26 August 2010.
    Daca Guvernul României va obliga sa-mi recalculaţi pensia, aveţi libertatea si autoritatea sa dispuneţi dumneavoastră, direct, structurilor implicate (D.M.R.U./M.Ap.N., C.M. Zonale, Arhivele Militare, Direcţia Financiar Contabila) eliberarea documentelor necesare si efectuarea recalculării in baza Legii, fara acordul meu.
    Va reţin atenţia, cu deosebit respect, ca nu puteţi face recalcularea pensiei ţinând seama de prevederile Art.5, alin(4) din Legea 119/2010 (recalcularea pe baza salariului mediu brut pe economie), întrucât aveţi la dispoziţie MEMORIUL PERSONAL si toate datele necesare obţinerii veniturilor realizate de mine pe timpul întregii cariere (statele de plata), acestea găsindu-se in arhivele structurilor aparţinând M.Ap.N. .
    In cazul diminuării pensiei ce mi se cuvine potrivit Legii 164/2001, dar si al recalculării acesteia pe alte baze decât veniturile reale obţinute dea lungul carierei, îmi rezerv dreptul de a va acţiona in instanţa, atât pe dumneavoastră personal cit si instituţia pe care o conduceţi.

    …………………………….

    RăspundețiȘtergere