marți, 14 septembrie 2010

SCRISOARE -APEL catre cadrele militare in rezerva si in retragere din Sistemul National de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala

 Simati camarazi !

    Se pare ca ingineria legislativ-administrativa de recalculare a pensiilor noastre nu functioneaza la parametrii proiectati de autori (Boc, Seitan, Oprea)
    Ca urmare a dezinteresului nostru fata de “binefacerile” propuse  prin Legea 119/2010 si celelalte acte normative elaborate in baza acesteia, a actiunilor in instanta promovate de SCMD si de un numar insemnat de cadre, cit si a actiunilor sindicale planificate in etapa urmatoare, intiiul-statator de veghe la apararea drepturilor noastre(Ministrul Apararii Nationale), in Conferinta de presa din 13.09 a.c. a aruncat o noua fumigena in rindurile “marii mute”,avind drept scop de a provoca noi disensiuni in rindurile noastre si a ne forta, intr-un fel sau altul, sa “rupem portile” C.M.J.-urilor pentru a solicita in scris recalcularea pensiilor.
    Prin acest demers Ministrul Apararii Nationale ne considera naivi, daca nu chiar prosti.
    Din acest motiv, va propun un drept la replica (dupa varianta anexata) pe care membrii SCMD si simpatizantii acestuia sa-l adreseze, in nume propriu, ministrului.
    Totodata, fac apel la cadrele militare apartinind Sistemului National de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala sa se abtina de la completarea cererilor de recalculare a pensiilor si inaintarea lor catre C.M.J-uri sau celelalte structuri prevazute in Normele de aplicare a Legii119/2010.
    Pentru cei care deja au solicitat obtinerea adeverintelor de venit, le recomand, cel putin pentru moment, sa nu le inainteze structurilor abilitate sa efectueze recalcularea.

    Cu stima,
    Gl. mr.(r) Ioan ZAPOR –Presedintele Filialei 1 Neamt a SCMD

34 de comentarii:

  1. Eu am trimis aceasta epistola:

    SEFULUI DIRECTIEI FINANCIAR CONTABILE
    SEFULUI SERVICIULUI PENSII MILITARE
    Stimaţi colegi.

    Subsemnatul Col.(Rz) Ing. ……………….CNP ……………….dosar de pensie nr.............., domiciliat…………., …………………………………, va informez pe aceasta cale ca nu sunt de acord cu recalcularea (diminuarea) pensiei militare. Ca urmare, va informez ca nu voi semna si nu voi depune la Centru Militar Zonal cerea tip din Ordinul Ministrului M 101/23 August 2010, publicat in Monitorul Oficial nr 606 din 26 August 2010.
    Daca in virtutea ordinelor primite sunteți obligat sa-mi recalculați pensia, puteți cere dumneavoastră arhivelor militare si civile eliberarea documentelor necesare, întrucât aveţi toate datele necesare obţinerii veniturilor reale in dosarul de pensie.
    Va reţin atenţia, cu deosebit respect, ca nu puteţi face recalcularea pensiei ţinând seama de prevederile Art.5, alin(4) din Legea 119/2010 (recalcularea pe baza salariului mediu brut pe economie), întrucât aveţi la dispoziţie toate datele necesare obţinerii veniturilor reale, acestea găsindu-se in arhivele structurilor aparţinând M.Ap.N. .
    Va informez ca-mi rezerv dreptul de a acţiona in instanţa instituţia pe care o conduceţi in cazul diminuării pensiei, dar si al recalculării acesteia neţinând seama de veniturile mele reale obţinute pe timpul carierei.

    Cu stima,
    Col. Ing. (Rz)
    Ionel ……….

    VA RECOMAND SA FACETI LA FEL, APOI, MAI VEDEM!

    RăspundețiȘtergere
  2. SE ASCUTE LUPTA DE CLASA!!!

    Din exemplele prezentate de catre cei doi obedienti si cinici reprezentanti ai MApN, reiese ca:

    1. Plt.maj., vechime 29 ani de activitate, grupe 7 ani, M.Militar cls.II, castiga la pensie aprox. 25% (de la 1395 RON la 1744 RON), in timp ce un

    2. General de brigade, vechime 30 de ani, grupe 3 ani, M.Militar cls.I, pierde la pensie aprox. 6% (de la 4349 RON la 4090 RON)

    Principiul lui VODA (se poate citi si V-O DA!), urmat de toti latraii sai este “DEZBINA SI STAPANESTE!”

    Haideti sa urmam mesajul de suflet al imnului national “DESTEAPTATE ROMANE!”

    RăspundețiȘtergere
  3. Toate mizeriile emanate de acest latrator si de cateaua sa demonstreaza un singur lucru...LE ESTE FRICA. Acum simt ca nimic nu/i mai poate salva....Atentie, prin acest discurs mizerabil isi pregatesc trecerea in cealalta barca si vor sustine ca ei au luptat pentru noi....Minciunicaaaaa.Deci mesajul este unul singur CEL DE TEAMA SI SPAIMA PENTRU SCAUNELE SI AVERILE LOR.
    Priviti cu atentie ...Toate calculele sunt minciunicaaaaa..

    RăspundețiȘtergere
  4. Domnule General Zapor, personal va astept de mult la rampa . Cine va cunoaste nu poate sa nu isi ridice palaria . Aveti dreptate in ceea ce spuneti, ca o coincidenta stranie chiar discutam ieri cu Domnul colonel Naon Misu presedintele filialei Dolj si ii exprimam exact aceeasi opinie , cazand de acord sa facem o varianta imbunatatita , cu acordul celui ce a initiat scrisoarea si mentionand ca ideea dansului este excelenta si ni se pare cea mai potrivita . In felul asta evitam cererea de recalculare a pensiei si ne inscriem in respectarea legalitatii , adresandu-ne organului abilitat care detine toate datele pe care ar fi trebuit sa le cerem noi si apoi sa le trimitem .
    Ma bucur sa constat ca tot mai multi domni generali rup tacerea si se pronunta vizavi de injosirea armatei de catre cei platiti sa o apere . Luati dumneavoastra taurul de coarne si constituiti o delegatie a generalilor care sa mearga sa discute cu domnii BASESCU, BOC SI OPREA si de ce nu , sa ceara o interventie in CSAT. As vrea sa vad daca au puterea sa tina o astfel de delegatie la poarta institutiei sau anticamera si care ar fi reactia media , a opiniei publice si a organismelor internationale , inclusiv NATO, la o astfle de mojicie.
    Cu deosebit respect !
    Col(r) Neacsu Marin -filiala Dolj

    RăspundețiȘtergere
  5. Domnilor din conducerea Armatei,
    Propun sincer ca armata sa nu mai dea onorul militar decat presedintelui in functie al Romaniei ( bineinteles si celor straini ).Este jenant sa vezi cum ofiteri cu ani grei de armata dau onorul in fruntea trupei, unor politicieni care astazi sunt, maine nu. Armata are un singur comandant si doar el are dreptul sa primeasca onoruri militare chiar daca acum este Basescu...Nu se poate ca armata sa dea onoruri demne de cauze mai bune unor tipe Miss, chiar daca politic acum, ocupa o anumita functie parlamentara . Cand v/a ajunge presedintele Romaniei atunci da.
    Maine poimaine o sa ajungeti sa dati onorul unui gunoier sef sau vreunui politician care ulterior se v/a dovedi corupt sau tradator. Sau vreunui presedinte de comisie care nu are decat liceul.
    Deci domnilor generali activi , am deosebita onoare de a va propune sa nu mai umiliti ostasii romani in fata oricui. Demna de onoruri militare este doar functia de presedinte.
    Am onoarea sa va salut.

    RăspundețiȘtergere
  6. Deosebita stima si consideratie d-le general,speram ca atitudinea dvs. sa constituie un exemplu si pentru altii din corpul dvs, sa-i"trezeasca ori dezmorteasca", inclusiv pe chestorii si generalii de la MAI, SRI, STS, SPP; ii asteptam pe generalii Costache, Barloiu, Muresan, Ilie Marin, Palaghia, Cioflina,etc.IN NICIUN CAZ NU MI-AR FACE ONOARE SAU PLACERE sa vad una din aceste personalitati prestand o munca injositoare pentru a se intretine pe sine si familia sa, asa cum se intampla in prezent cu o mare parte din fosti dvs si fostii lor subordonati disponibilizati in baza OUG nr.7/1998, ordonanta care a fost conceputa si aplicata si de cei nominalizati. Acum sa iasa pe net(daca stiu si pot) sau in mass-media ca le este mai la indemana, si sa spuna ce au gandit, ce au vrut atunci si ce a iesit acum. NU TREBUIE SA LE FIE FRICA, NICI DE CEI DE SUS, NICI DE CEI DE JOS! Asupra pensionarului nu vegheaza decat D-ZEU! Cu deosebita consideratie, ALUTUS.

    RăspundețiȘtergere
  7. Trupele alpine va saluta, va cunoastem, va asteptam! Complet in asentimentul dvs. si o rugaminte catre dvs.: intrucat eu nu sunt general, ci doar maior, poate reusiti cumva sa ii urniti pe colegii dvs. - generali de la trupele de vanatori de munte si cercetare. Stiti ca sunt oameni decisi, ceva mai greu de urnit, dar si de oprit iar eu sunt foarte sigur ca aveti o influenta decisiva asupra dumnealor.

    Cu deosebita stima si sustinere, Mr.(r) G.O./fost alpin la ¨Sarmizegetusa˝ si ˝Posada˝

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte curios: un general al Armatei Romane incita la nerespectarea prevederilor unei legi votata in Parlamentul Romaniei (organ ales democratic prin vot uninominal proportional de poporul roman). Pai d-le. gen. daca eu ca subordonat al dvs v-as fi raportat ca nu vreau sa respect art. cutare din legea cutare, pentru motivele cutare, ce mi-ati fi facut? Asa ca idee...Si tot ca idee... ce cauta col. Dogaru la un post TV care luni de zile a facut campanie impotriva pensiile "nesimtite" ale militarilor, bagandu-ne pe noi, pe apevisti, la gramada cu fostii securisti? Aveti memoria cam scurta d-lor. comandanti de sindicat...

    RăspundețiȘtergere
  9. Doamna Anton Enache , stati langa Domnul Oprea si lasati grija adevaratilor generali .Stiti proverbul cu cainele nu ? Continuati alergarea !

    RăspundețiȘtergere
  10. Tov. (gradul) Neacsu, eu nu am jignit pe nimeni, am formulat o nedumerire. M-am adresat cu respect d-nului general. Asa face un subordonat constiincios pentru a se convinge ca a inteles bine ordinul, dupa scrie in regulamentele militare. Probabil tuica aia olteneasca de sfecla ti-a coborit creierul in oua si parul in nas...

    RăspundețiȘtergere
  11. Ideea cu formarea unei delegatii de generali in rezerva si cu solicitarea unei audiente la presedinte, guvern sau parlament este una foarte buna.
    Ea s-ar putea materializa de 25 oct. cand se preconizeaza o mare manifestatie in Bucuresti a pensionarilor militari imbracati in uniforma.

    Asa cum il stim foarte bine pe presedintele Romaniei, acesta nu se va lasa "intimidat" de mesajele primite de la unii domni generali distinsi si va ramane pe "pozitii".

    Lupta este foarte grea si avem in fata un presedinte insolit, arogant, vindicativ si clica ce il urmeaza cu obedienta oarba, care nu vor ceda asa de usor.

    Inclin totusi sa cred ca intr-un final militarii precum si politistii isi vor recapata drepturile pierdute, chiar daca asta se va intampla peste cativa ani, deoarece, hai sa fim serioasi, puterea politica se bazeaza pe cea militara.

    Cum s-ar putea gestiona oare o situatie de criza, de anarhie politica si sociala, de situatii de urgenta (cutremure, inundatii, etc.) fara inteventia si cu ajutorul fortelor militare.

    Desconsiderarea si terfelirea drepturilor militarilor si politistilor va costa intr-un final actuala clasa politica aroganta si trufasa.
    Poporul se va trezi si ii va taxa.

    Nu trebuie sa ne temem ci sa continuam lupta. Ei trebuie sa se teama de noi.

    RăspundețiȘtergere
  12. D-LE "anton enache"(ori cum te-o chema),
    observ ca precum un "angajat" credincios care doreste sa-si merite "osul",apari peste tot, unde nu este nevoie de tine si nimeni nu te doreste, si iti dai cu presupusul.Asculta mai lichea, dar cand acesti hoti la drumul mare ne fura fara a respecta nicio lege a acestei tari, inclusiv pe cea care dupa BIBLIE ar trebui sa fie cea mai sfanta - CONSTITUTIA, statutul cadrelor militare, legea pensiilor militare, decizii ale CCR, LEGISLATIA EUROPEANA in domeniu, iar prin ordinul M.101 ministrul oprea incalca inclusiv L.119/2010, tu ce intelegi prin "nerespectarea unei legi votate in parlamentul ROMANIEI" ? A votat un cetatean al acestei tari un parlamentar, pentru a merge in organul legislativ suprem si sa sustina revenirea la legea condamnarii la moarte? Cum nu ai niciun raspuns iti ordon - MARS LICHEA!

    RăspundețiȘtergere
  13. @anton enache, eu nu sunt membru SCMD, sunt independent, dar sunt si cercetas batran - dar tu nu esti militar. Si iti spun si de ce: pe un militar adevarat poti sa il impusti, sa il bagi in foc, sa faci ce vrei cu el, numai sa nu il asezi in genunchi: atunci ai 2 variante, ori ˝il faci˝, ori ˝te face˝. Si acum îţi explic şi logic: nu e incitare sa ripostezi contra discrimanarii, e normalitate. Stiai ca militarii sunt singuri unitari care nu au fost si nu sunt retribuiti la ora ca ceilalti unitari? Atunci ei cum contribuie mai mult daca au salarii fixe si contributii fixe indiferent cat lucreaza? Ar trebui sa stii ca un militar lucreaza 24 de ore pe zi din 24, minim 3 luni pe an, pe aceiasi bani si aceeasi contributie si toti ceilalti unitari cum depasesc 8 ore au salarii mai mari si contributii mai mari (gandeste-te la cei care au fost de curand in Moldova cam o luna, dormind prin noroaie 3-4 ore pe noapte). Profesorii la ora 16.00, la al 2-lea job, al 2-lea salariu, a 2-a contributie, militarii in Moldova la inundatii pe acelasi salariu si acceasi contributie! Pe bune acum, vrei unitari si fraieri speciali? Iti spun eu, nu tine si mai cred ca esti si membru al partidului portocaliu. Iti mai vand un pont: niciodata militarii de cariera nu au suportat politrucii, fie ei comunsiti sau portocalii. Si sa mai stii ca loialitatea nu se poate impune, se castiga si este reciproca.

    RăspundețiȘtergere
  14. Anton Enache
    Se pare ca te disimulezi cu stangacie .Esti militar , asa cum e si Oprea general . Adica parat si vandut . Mai mult nu e nevoie sa spun si cauta-ti fie alte site-uri, fie eventual alt id, ca aici nu faci purici .

    RăspundețiȘtergere
  15. Anton Enache, ai o problema. Mare grija sa nu te dibuim si sa-ti punem patura in cap. Nu conteaza ca esti sau nu militar.

    RăspundețiȘtergere
  16. De ce in conferinta de presa din 13 sept 2010 , ministrul Oprea nu a dat exemple de simulari de pensii recalculate ale cadrelor militare cu 20 - 25 ani vechime in armata ?
    Eu cred ca grosul pensionarilor o reprezinta acestia !!!
    Este clar diversiune !!!!

    RăspundețiȘtergere
  17. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  18. @ion & @scorpio & @adio arme imi pare rau sunteti prosti, nu aveti argumente, pa
    @gourkha incerci sa scoti ceva din creierul tau, cu eforturi e adevarat, si apreciez asta. Am muncit 33 de ani in Armata am parcurs cu sudoare fiecare treapta de la soldat la colonel, asa ca nasul de cercetas te-a cam inselat. Am colindat majoritatea poligoanelor si garnizoanelor din tara. Dar mereu, repet mereu, mi-am pastrat luciditatea si mai ales bunul simt. Nu am discutat in nicio postare despre partide politice, oameni politici pentru ca asta nu ma intereseaza. Am incercat si incerc sa analizez situatia cu calm, fara patima. Nu-mi convine nici mie sa-mi scade pensia, oameni buni, dar inainte de a trage o concluzie, analizez datele, (legile, HG-urile, ordinele, etc.) le sistematizez, le sintetizez, si eventual trag concluziile. Ma ajut cu un program daca e nevoie, facut de mine sau procurat de la altii, discut cu amicii apevisti. Mi-am exprimat nedumerirea aici ca un GENERAL al Armatei Romane incita rezervistii sa nu respecte o lege. Dura lex, sed lex! Legea e dura, dar este lege, trebuie respectata chiar daca nu-ti convine! Cat eram activi ne conveneau toate prevederile regulamentelor militare si ale legilor? Nu...dar le executam pentru ca erau litera de lege pentru noi...Nu-i asa d-le general?

    RăspundețiȘtergere
  19. Pt Enache mai ales, si ceilalti colegi
    Nu va mai jigniti fratilor...gata, am trecut de etapa cine-i mai destept, frumos, pregatit samd!!!
    Avem in fata un adversar pe care trebuie macar neutralizat daca nu "ucis".
    Domnule Enache treaba cu sed lex dura lex e valabila cand legea este dreapta si construita dupa norme,principii si reguli recunoscute de la dreptul roman incoace....probabil principiul neretroactivitatii legii va este total necunoscut precum si regula constitutionala a prevalentei dreptului international fata de dreptul intern in materia drepturilor omului si exemplele ar putea continua.
    Domnul general nu a incitat la nerespectarea legii prin abtinerea de la completarea cererii, inutile dealtfel,...si incetati sa jigniti oamenii facandu-i prosti si alte asemenea epitete care nu va (ne)fac onoare indiferent de gradul si pozitia noastra avute in sistemul militar,..haideti sa fim oameni in primul rand.
    Eu cu domnul "scorpion" am avut niste diferente de opinie si il salut cu ocazia interventiei mele, dar asta nu inseamna ca n-ar trebui sa lasam loc de buna ziua...dati-o incolo de "fudulie cazona"...treziti-va odata si luati-va paiul din ochi!!!
    Va salut pe toti si imi pare bine ca postati pareri de tot soiul care ne pot ajuta, mai mult sau mai putin, sa invingem blestematul asta de sistem in care colcaie tot felul de personaje abjecte gen: base, boc, seitan,hoara, udrea,oprea&Co samd!!!

    RăspundețiȘtergere
  20. Domnule general,
    Daca indemnul d-voastra se adreseaza subofiterilor si mm e bine, intrucit ei vor fi avantajati de calculul prevazut in L 119 , deoarece veniturile lor au fost mai mici decit salariul mediu...
    Daca se adreseaza ofiterilor si generalilor, nu cred ca e recomandabil intrucit le este defavorabil modul de calcul in cazul in care nu prezinta acte doveditoare...
    Legea 119, -asa cum e-, se va aplica incepind cu 01.01.11(sau va fi aminata o perioada...)
    Ea (legea) poate fi contestata sau atacata in justitie , insa rezultatul nu va fi obtinut usor si in timp relativ scurt..
    De aceea cred ca nu are rost ca sa fiti aratat cu degetul de unii, dupa 01.01.11, ca "tap ispasitor" la ciuntirea unor drepturi de pensie(fie ele si mai mici decit cele din prezent).
    Legea e greu de abrogat in cele 3 luni, cit au mai ramas!
    Si in definitiv, ce pierdem daca avem si acele date despre veniturile noastre!
    Le putem contesta inainte de a le expedia la DFC(SPM)!In acest caz nu mai putem fi afectati, intrucit cererea a fost facuta in termenul legal!

    RăspundețiȘtergere
  21. In primul rind Oprea este om politic nu este militar, nu are cum sa fie militar, si la fel toti cei care au trecut in rezerva si s-au inregimentat in diverse partide. Uniforma militara nu are nimic in comun cu politica, mai ales intr-un stat crestin (inca). Sa nu uitam trecutul putin indepartat, cind multi se inghesuiau sa devina membrii PCR pentru obtinerea in primul rind a unor avantaje sociale si materiale. Sa nu ne furam caciula. Atita timp cit Legea 164/2001 nu este abrogata, inseamna ca suntem mintiti. Nici nu stim cum va arata Legea unica a pensiilor si care vor fi normele de aplicare si vine unul care se da mare destept. Regulamentele militare nu au nimic comun cu politica si nu lasa loc de interpretari si au fost intocmite pe baza unor principii sanatoase. Ministrul Oprea alearga in primul rind dupa capital electoral nu-i sta lui gindul la respectarea unor principii. Ia s-al urcam intr-un MIG.21 cu dubla comanda si sa supunem avionul la niste evolutii pe cerul patriei sau sa-l echipam de campanie si sa-l punem sa mearga in sir indian pe potecile umbroase ale muntilor sau in poligon sa ia in nas mirosul prafului de pusca........ cam ce declaratii de presa ar mai face? Si tu stimabile A.E. de partea cui esti?

    RăspundețiȘtergere
  22. Colonele Anton Enache! Esti cetatean liber, partener al statului, nu subordonat statului, in armata - da, executi fara comentarii, dar acum nu esti in armata, ai dreptul sa iti exprimi opinia si chiar sa contesti statul daca te inseala. Mergem pe logica ta. Esti pensionat in baza legii 164/2001 emisa de statul roman nu de tine, contract ferm intre tine si stat. A 2-a zi statul te anunta senin ca te-a mintit si isi incalca unilateral si retroactiv contractul si te incadreaza in alta lege, care in mod cert este in dezavantajul tau. Statul nu isi respecta propria lege emisa, nu tu! Si iti mai face o bucurie, te declara unitar (legea de pensionare este implicit legata de cea de salarizare), dar pe cand toti ceilalti unitari au salarii si contributii la ora si cu cat lucreaza mai mult au salarii mai mari, contributii mai mari si automat pensii mai mari - pe tine desi nu de declara, te trateaza special, norma ta e de 24 de ore la aceleasi salarii si contributii ca ceilalti unitari (preoti, profesori) pt. 8 ore. Nu te simti discriminat? Pe bune acum, in anii tai de cariera banuiesc ca ai cateva mii de ore lucrate dupa ora 16.00 si neremunerate, dar noua lege nu iti ia in calcul decat ştatele si contributiile fixe, nu şi volumul de muncă. Atunci care mai e caracterul unitar? Riposta unui general si a celor ca mine o privesti ca incitare impotriva cui? Impotriva reprezentantilor unui stat care isi minte si discrimineaza cetatenii? Mai cunosti vreun stat civilizat care anuleaza/diminueaza/ modifica in dezavantaj si retroactiv drepturi acordate propriilor cetateni? Nu exista, eventual ca stat emiti legi noi pt. generatiile urmatoare, dar nu anulezi retroactiv drepturi castigate in baza anumitor conditii.

    PS: Scuze ca vorbesc la per tu si am o astfel de mentalitate ˝libertina˝, dar sunt instruit partial in 2 state NATO si locuiesc si alternativ intr-un altfel de stat. Comparativ ca legislatie si tratament aplicat militarilor activi sau rezervisti, in Romania militarii sunt pur si simplu umiliti. Daca tu accepti asa usor sa fii mintit de stat si sa fii si discriminat este o problema cu tine, nu cu cei care se opun! Si sigur nu m-am inselat asupra unui lucru in legatura cu tine, insa nu insist, tema este despre un apel al unui general respectat al armatei romane.

    RăspundețiȘtergere
  23. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  24. Vedeti simati colegi ca se poate dialoga rezonabil, fara patima , civilizat? Felicitari tuturor...
    @gourkha de apreciat activitatea ta. Ca tine exista mii de astfel de militari, care fac cinste Armatei Romane. Referitor la situatia mentionata iata un caz concret: am iesit la pensie in august 2001, deoarece s-a desfiintat unitatea,cu legea 164/2001. Ca o paranteza L164/2001 a fost sursa de inspiratie pentru ceilalti cu deosebirea ca au inlocuit in art. care spunea ca: "baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este SOLDA LUNARA BRUTA avută în ultima lună de activitate" cu "VENITUL LUNAR BRUT" in care si-au bagat tot ce puteau. De aia au obtinut pensiile alea astronomice...Revenind, am iesit in august 2001 iar in septembrie 2001 prim-ministrul de atunci a anulat printr-o OUG (!) art. 48 care actualiza pensiile cu cresterea soldelor! Pac...punct ochit, punct lovit! M-am dus la gen. X cel a elaborat si s-a luptat sa puna in aplicare aceasta lege . Eram vecini, lucrasem in aceasi unitate, un om deosebit. Iesise si el la pensie tot atunci.Mi-a spus asa: "ai dreptate se incalca legea, putem sa-i dam in judecata, toti ne vor da dreptate neoficial, dar oficial nu vom castiga niciodata. Ne vom pierde sanatatea, banii si timpul. Asemenea hotarari se iau la un nivel al grupurilor de interese asa de mare incat orice deranjament care ar interveni ar fi spulberat chiar cu mijloace foarte dure. Eu am sa ma interesez, dar nu promit nimic". Peste putin timp gen. a murit. Boala de care suferea si se presupunea ca scapase a erupt brusc si l-a terminat. Asa ca d-le coleg timp de 4 ani 2001-2004 noi NU am beneficiat la pensie de majorarile soldelor activilor. Daca atunci cand am iesit pensia era cam 80% din solda, in 2004 pensia ajunsese cam 40% din solda.Au crescut in perioada dec.2004 (dupa anularea "anularii" art.48) si trim. I 2005 ajungand la un nivel normal. Plictisitor poate, dar adevarat si fara concluzii...
    PS Aviatorul ala de aseara de la RTV avusese 15600 lei pensie, adica 5 pensii de colonei din MApN. Iar un c...t de judecator are pensie cat 10 colonei din MApN. Astia ne-au mancat pensiile noastre. Mi-e sila...

    RăspundețiȘtergere
  25. @ Dl. colonel Enache, cunosc. Tocmai de aceea, niciun drept castigat de un cetatean intr-un stat de drept, nu poate fi diminuat retroactiv. Cand se intampla asa ceva, acel stat nu mai este stat de drept. Prin urmare si in conformitate cu apelul dl. general Zapor, in astfel de situatii, ca cetateni avem dreptul sa contestam, prin orice metoda, pana cand statul intra in normalitate si isi respecta cetatenii.

    @ pt. toti, o informare. E posibil ca acest conflict sa se incheie astazi. La aceasta ora se voteaza legea pensiilor. Aseara, deputatul UDMR Lakatos Peter, in emisiunea de la RTV unde a fost si col. Dogaru a spus clar: armata nu trebuia inclusa in Legea Unitara a Pensiilor, spre stupefactia tuturor, in special a reprezentateI PDL si a dep. Nicolicea de la UNPR. Mariana Campeanu l-a intrebat ceva in genul: ˝Deci votati cu noi, cu PNL˝. Raspunsul nu a fost transant, dar a dat de inteles ca da sau oricum ceva se intampla astazi in favoarea militarilor. Nu ma pricep la jocuri politice, insa am receptionat corect mesajul deputatului UDMR. Se pare ca e mai roman decat romanii nostri neaos. Prin urmare, posibil sa se incheie tot astazi.

    RăspundețiȘtergere
  26. Jocul s-a incheiat. De azi suntem unitari, asa a decis partidul. Desi si mama premierului e unitara, ea nu este si rezervist, ci doar noi avem obligatii in situatii de calamitate si conflict. Este a 2-a discriminare, toti rezervistii sunt unitari, dar nu toti unitarii sunt si rezervisti. Ne intalnim pe 25 Octombrie la Bucuresti, este legal sa manifestam si chiar dca nu ar fi, nu mai conteaza. Sa sarbatorim cum se cuvine. Noi ce din trupele alpine, vom avea si ˝pioletul˝ de pensionar cu noi. Desi nu sunt din Moldova, am ramas mai mult pe blogul acestei filiale, pt. apelul dl. general. Cei adevarati, ne intalnim la Bucuresti!Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  27. De azi ne putem numi SINDICATUL FOSTELOR CADRE MILITARE DISPONIBILIZATE IN REZERVA SI IN RETRAGERE

    RăspundețiȘtergere
  28. pt. Gourkha ...
    felicitari pentru comentariul referitor la Contractul vostru cu Statul.... ceva asemanator ii explicam eu in urma cu 2-3 zile unuia care se bucura ca moare capra vecinului (era un civil ca si mine, doar ca nu-i iubea pe cei ce poarta sau au purtat haina militara).
    Cat despre legi ... doar voi militarii si noi civilii (astia mai mici) trebuie sa le respectam ??????!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  29. Acum ca suntem unitari, exista posibilitatea ca daca te angajezi, angajatorul sa nu mai plateasca asigurari sociale si de sanatate pentru tine ca angajat, tinind cont de faptul ca avem o pensie?
    Sau este mai bine sa ne apucam de afaceri individuale?

    RăspundețiȘtergere
  30. Pentru d-l Anton Enache (probabil actual parlamentar sau membru PDL). Uiti o prevedere fundamentala a regulamentelor pe care probabil nu le-ai citit cat erai in activitate! Neexecutarea unui ordin care incalca constitutia sau alte legi constitutionale nu se pedepseste! Oare Legea 119 este constitutionala? Ma poate obliga pe mine sa cer incalcarea principiului neretroactivitatii legii stipulat in Constitutie? Ganditi cu capul si luptati pentru drepturile voastre, nu va puneti in genunchi in fata impostorilor!

    RăspundețiȘtergere
  31. Acum, daca tot suntem unitari sa se desfiinteze Statutul cadrelor militare si Justitia militara, sa aiba si militarii (ma refer la cei activi) dreptul la asociere, dreptul la greva si toate celelalte, iar noi pensionarii rezervisti sa nu mai fin chemati sub drapel in caz de necesitate.

    RăspundețiȘtergere
  32. Fratilor...nu de vorbe grele avem nevoie ci de actiune!!!
    Poate in sfarsit s-a ales forma de organizare optima pt a protesta eficient, acest sindicat.
    Mult timp ne-am amagit ca Dracul nu e atat de negru.
    Pe zi ce trece veti primi noi si noi dovezi ca vom deveni o tara bananiera,mulsa de toate valorile si resursele cu o populatie ratacind pt supravietuire ..problema este ca trebuie sa dezvoltam un corp viu si reactiv...DESTEPTAREA!!!!
    NOI avem datoria sa aparam Romania pana la MOARTE...asa am jurat....altfel suntem ca ei, complici la asasinarea neamului romanesc...Chiar nu mai exista romani care sa se gandeasca la viitorul tarii...nu mai dormiti,nu mai traiti in socialism cu salariile si pensiile sigure...tot ce fac acesti iresponsabili, noi vom plati cu varf si indesat,ei ne vor saluta voios din avioanele care-i vor duce departe de tara tepuita,vlaguita si agonizata catre conturile grase grijuliu depozitate in tari sigure.
    Suntem captivi in legislatia facuta de ei,pt ei,adica pt hoti.
    PROPUN...modificarea Constitutiei la initiativa si vointa Poporului in sensul responsabilizarii severe a celor cu functii publice...pedepsirea severa a celor care amagesc votantii cu promisiuni fanteziste si neonorarea lor prin confiscarea averii lor si a familiei pana la rudele de gradul 1 si cu privare de libertate...
    Democratia nu inseamna lipsa raspunderii!!!!
    Daca o sa visam ca pana acum la averi dobandite fraudulos pe vectorul politic cu speranta nemernica ca in ranita fiecare are "lingoul de aur" si in atari conditii sa fim blanzi cu guvernantii ca poate avem norocul sa ajungem si noi acolo sa ne imbogatim din banul public...atunci ne meritam soarta si vom dispare din randul natiunilor libere...ganditi-va la datoriile care le avem si veti constata ca deja suntem sclavi.In curand vor anunta falimentul Romaniei...Credeti ca mai e timpul atitudinii pasive...ce dovezi mai vreti!?
    acest stat corupt,organizat pe structuri de clan mafiot a aratat tot ce poate...
    Urmaresc cu atentie evenimentele si voi raspunde la toate solicitarile.
    Sa participam cu totii la protestul din 25.10.2010

    RăspundețiȘtergere