miercuri, 20 aprilie 2011

Colapsul economic al Argentinei. Treziti-va, cat se mai poate, romani!...

Romani, de Sfintele Sarbatori Pascale, meditati la o evolutie aproape in oglinda: Argentina-Romania. Ne vom lasa oare destinul nostru si al copiilor nostri pe mana hotilor, tradatorilor si impostorilor?

Undeva, candva, am vazut la televizor marile miscari de mase, devalizarea magazinelor, disperarea unor oameni apartinand unei tari bogate, dar care acum mureau de foame ! Se intampla in 2001 si pentru foarte multi dintre noi a fost doar o Stire ! Ieri am vazut documentarul si ce m-a frapat au fost suprapunerile aprope punct cu punct cu situatia Romaniei:
- Si ei au avut o industrie nationala foarte puternica ce asigura 95% din necesarul intern
- Si ei au avut datorii foarte mici (prin '70 aveau cam 7 miliarde)

Pe urma, in 25 ani au facut datorii de 170 miliarde ! S-a vandut TOT la ei. In film se face o afirmatie interesanta (filmul este facut inainte de 2004, si veti vedea de ce aceasta data ! ) si anume: "Nici o tara din lume nu a renuntat fara razboi la rezervele ei de petrol si gaze" Ei si-au vindut petrolul care valora 25 miliarde cu 2,5 miliarde ! Nu cunosteau situatia Romaniei ! Noi, fara nici un razboi, l-am cam dat de pomana la OMV (mult mai ieftin decit l-au dat ei) cu vreo 6-700 de milione (daca tin bine minte). Deci, pot spune ca ei nu sint singurii prosti din lume ....... APOI s-au indatorat foarte mult, si-au dstrus economia proprie si au ajuns muritori de foame. Si la ei bancile s-au indatorat iar datoriile bancilor au devenit datoria Argentinei! Si la ei, stanga si dreapta si-au dat mana impreuna cu liderii sindicali, si rezultatul a fost ca cei bogati s-au imbogatit si mai mult si cei saraci au ajuns muritori de foame. Au vandut ramurile strategice (monopoluri). Imediat au crescut tarifele fara ca cei ce le-au luat sa investesca un cent in dezvoltare. Vezi la noi Romtelecom-ul, IMGB-ul vindut in 97 pe 500 de mii de dolari !... (a fost considerat atunci privatizare de succes !!) . Argentina avea 90.000 de km de cale ferata, dupa terapiile de austeritate mai aveau 8.000 km ! Asta urmeaza acum la noi ! Desi se spunea ca s-au privatizat pentru "eficientizare" si "diminuarea subventiilor" s-au dat alte subventii in continuare - acum pentru firme straine ! Si la ei Congresul (Parlamentul la noi) a fost cumparat si singura lor treaba era sa ridice mana ca sa valideze legile antinationale. Rezultatul final ....... De la 18% copii subnutriti se ajunsese in 2000 la 84% subnutritie ..... In fiecare zi mureau de foame in Argentina aproximativ 100 de oameni ! Asta ne asteapta si pe noi ! Evident pot fi mici diferente dar rezultatul final va fi acelasi. Investiti 2 ore din timpul dumneavoastra pentru a vedea acest film, nu e fictiune, este povestea unei tari, Argentina, prospere si fericite odinioara.
sursa: SCMD - Departamentul Media si Comunicare