miercuri, 6 aprilie 2011

Avizul Comisiei de aparare din Camera Deputatilor

Pensiile militare care au un cuantum mai mic dupa recalculare ramân neschimbate, a decis Comisia de aparare din Camera Deputatilor.

Aceasta a dat raport pozitiv ordonantei privind recalcularea pensiilor militare, fiind adoptate si doua amendamente, dintre care unul prevede ca, daca dupa recalculare pensia va avea un cuantum mai mic decât cel initial, atunci va ramâne neschimbata.

Respectivul amendament prevede introducerea unui nou alineat la articolul 4 din OUG 1/2011, potrivit caruia "daca rezulta în cuantum mai mic, pensia sa ramâna cea avuta în plata înaintea recalcularii", a declarat deputatul George Scutaru, vicepresedinte al Comisiei de Aparare.

Potrivit acestuia, al doilea amendament a vizat modificarea art 1 alineat 4 din OUG 1, deputatii dorind sa coreleze punctul mediu de pensie atât cu solda de grad, cât si cu cea de functie.

Cele doua amendamente au fost propuse de deputatul de la minoritati Niculae Mircovici si au fost sustinute de Opozitie, în timp ce reprezentantii Puterii s-au abtinut de la vot, mai putin Eugen Badalan, care a votat pentru adoptarea amendamentelor, potrivit lui Scutaru.

Tot marti, a fost adoptat în comisia de Aparare si un amendament la Legea 42/2004 privind participarea militarilor la misiuni în strainatate. Amendamentul vizeaza introducerea unui nou alineat în lege, potrivit caruia "pe perioada participarii la misiuni si operatiuni prevazute la articolul 2, cuantumul brut al soldei, salariului lunar, sporurilor, compensatiilor, indemnizatiilor si altor drepturi banesti acordate personalului din institutiile de aparare, ordine publica si siguranta nationala nu pot fi diminuate". Amendamentul a fost propus de liberarul George Scutaru.

Marti, 05 Aprilie 2011, ora 22:07

Sursa: NewsIn


Aviz Comisia Aparare Camera Deputatilor